Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"Un curs escolar anòmal"

Una pequeña de Vitoria sigue a través de internet las clases, este jueves.

Una pequeña de Vitoria sigue a través de internet las clases, este jueves. / Efe / David Aguilar

El curs escolar s'acaba i els alumnes de primer de batxillerat ultimen proves i treballs. Aviat Seran avaluats per a les notes de final de curs. Un curs anòmal per motius a hores d'ara obvis, però al cap i a la fi, tan dur i fatigant com el de qualsevol altre any. Confinats des del 13 de març, l'alumnat dels nivells superiors del sistema educatiu ha hagut de treballar molt, i alguns ho han fet en circumstàncies no del tot òptimes. No tenir un ordinador personal quan tot l'ensenyament del trimestre s'ha fet en línia, ha augmentat la proesa; tirar endavant el darrer tram del curs només fent servir un mòbil, no ho ha de posar gens fàcil.

Entretodos

Aquest ha estat el cas concret d'una alumna d'un centre públic de Barcelona, la qual va saber amb sorpresa que el dia 4 de juny el Departament d'Ensenyament es posava en contacte amb la seva família per acordar el lliurament d'un dispositiu portàtil perquè el pogués utilitzar fins al final del curs; un curs que tenia les hores comptades. L'alumna en qüestió va comunicar-li-ho a la seva tutora i quan totes dues van comentar el fet, segurament van pensar que, en aquest cas, no era adient dir "val més tard que mai".

Des de pocs dies després de l'inici del confinament, els tutors i les tutores vam estar comprovant que tot el nostre alumnat disposava dels mitjans tècnics necessaris, vam detectar casos amb mancances, vam fer llistes i vam posar-ho en mans del Departament d'Educació (com el Departament mateix indicava). Van passar dies, van passar setmanes i setmanes. I malgrat tot, la meva tutoranda se'n sortirà, potser amb bones notes i tot; bravo per ella. Al Departament, vosaltres mateixos poseu-li la nota final de curs.

Participaciones de loslectores

Másdebates