23 oct 2020

Ir a contenido

"Soc farmacèutica i em sento profundament dolguda per la falta de reconeixement a la nostra professió"

ESTHER JARQUE RIOJA

Las farmacias reparten una mascarilla, de la Generalitat, por persona con tarjeta sanitaria.

Las farmacias reparten una mascarilla, de la Generalitat, por persona con tarjeta sanitaria. / RICARD CUGAT

Sóc farmacèutica comunitària i parlo en el meu nom i en el de molts companys i companyes que es veuran reflectits en aquest escrit.

Entretodos

Durant aquesta pandèmia els farmacèutics hem estat a primera línia en tot moment. Atenent a peu de carrer i orientant als centenars de persones que venien, moltes d'elles amb símptomes de covid o amb familiars malalts que no sabien què fer perquè les línies telefòniques estaven col·lapsades.

Hem aconsellat i hem fet tasques que en molts casos estan ben lluny de les nostres competències. Ens hem adaptat en tot moment als canvis de legislació i de protocols de dispensació a càrrec del CatSalut i altres mútues. Hem passat molta angoixa i en certs casos por, per nosaltres i les nostres famílies.

Onze companys de professió han mort i centenars s'han contagiat. Què rebem a canvi? Cap reconeixement mediàtic, alguna trista menció en alguna mitja de comunicaciò. Cap protocol perquè s'en faci estudi serològic com a la resta dels sanitaris. I cap esment en la paga de reconeixement als professionals sanitaris.

Em sento profundament dolguda i decebuda, és injust tractar així una professió com la nostra.

Participaciones de loslectores

Másdebates