Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

JxSí ha estat un error per a Catalunya

Per començar, qualsevol persona mínimament objectiva i políticament  ben informada, ja sabia que tot això de JxSí no funcionaria  JxSíi que va  ser un invent polític i mediàtic per a calmar a l'ANC i per a salvar  els pocs mobles que li queden a Convergència.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Sorprèn la poca visió  política en tota aquesta jugada d'ERC, que s'ha deixat arrossegar pel  sobiranisme oficial i no ha sabut veure que anant tota sola a les  eleccions del 27-S hauria sortit més beneficiada que diluïnt-se  políticament en JxSí. Probablement, si ho hagués fet així, ara estaríem  parlant d'una majoria d'esquerres ben qualificada i els pactes pel  dret a decidir amb la CUP i fins i tot amb Catalunya sí que es pot serien molt més fàcils, perquè el seu model social és molt semblant i  perquè, en principi, tot sembla indicar que estarien d'acord en la  celebració d'un referèndum, que és el que de veritat necessitem.  

Qalsevol altra cosa que no sigui això, arar per ara, ni és realista ni tampoc s'ajusta als resultats electorals del 27-S. El suposat  plebiscit és evident que no es va guanyar i Convergència ja s'està  començant a posar nerviosa a la gent amb les seves divagacions i ambigüetats  tradicionals, volent descarregar tota la responsabilitat del procés en  la CUP, amb la qual es podrà estar d'acord o no, però de moment  està demostrant que és coherent amb els seus plantejaments.

JxSí va ser  un error perquè, entre altres raons, una part políticament molt  important d'aquesta coalició, com ja va anunciar en el seu moment el  gran Pasqual Maragall, té un pressumpte problema que es diu 3% i que,  ens agradi o no, esquitxa políticament la figura de l'Artur Mas. No  podem tancar els ulls a aquesta obvietat si volem construir un país normal.

Participaciones de loslectores

Másdebates