Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Parlem de les malalties mentals

Imagen del documental ’Yo fui un asesino: el crimen de la catana’, que estrena DMax.

Imagen del documental ’Yo fui un asesino: el crimen de la catana’, que estrena DMax. / DMAX

Vivim en una societat que ens empeny a marginar aquells col·lectius que siguin diferents de nosaltres. És per això que, inevitablement, tenim incorporats uns estereotips que alimenten i generalitzen el nostre estigma envers les malalties mentals

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Les pel·lícules de Hollywood, la premsa i la història ens han ofert, durant anys, una idea equivocada de la malaltia mental. És comú, per exemple, que associem actes criminals amb malalties com l'esquizofrènia. No obstant això, està demostrat que només un 5% d'aquest col·lectiu pot mostrar conductes agressives.

Ha arribat el moment d'obrir els ulls i començar a valorar de manera crítica què és cert i què no. I això, en última instància, és decisió d'un mateix. Entendre els altres t'ajudarà a entendre't a tu mateix. Jo des d'aquí us convido a trencar amb totes aquestes normes socials que la societat ens implanta respecte a les malalties mentals.

Participaciones de loslectores

Másdebates