Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Conservem Artextil, és patrimoni sabadellenc

Torna a passar una vegada més. Sabadell ignora totalment el seu patrimoni arquitectònic i permet que es destrueixi.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Les últimes notícies apunten a que abans de l’estiu s’enderrocarà en part la fàbrica Artextil (1941)  de l’arquitecte Santiago Casulleras Forteza.  A ningú sembla importar-li que sigui l’edifici més representatiu del moviment modern a Sabadell, que formi part de les influències del GATCPAC, ni que tampoc sigui l’obra més crucial d’un arquitecte cabdal per la fisonomia de la ciutat que compta amb moltes altres obres, però ni de bon tros tant innovadores.

També s’oblida l’interès històric de la fàbrica Garcia-Planas, des de un punt de vista social i cultural, com a focus d’un intent de renovació del que havien estat les colònies tèxtils. Artextil és una fàbrica, es el barri Nostra Llar, les instal·lacions esportives, educatives i religioses. Ningú hi vol veure que tot això té una importància de conjunt històric, que és una barbaritat el que es vol fer?

Santiago Casulleres, en el seu dia, va tenir un paper en la conservació de la casa Duran  de Sabadell com a representació de l’arquitectura del segle XVI a la ciutat. Ell sí que sabia valorar el patrimoni i que suposa la seva pèrdua.

Res explica una mutilació semblant, només l’especulació i la incultura.

Participaciones de loslectores

Másdebates