05 jun 2020

Ir a contenido

Superarem l'epidèmia, i desprès què, senyors i senyores del Govern?

Joan Masdemont Serra

Quim Torra, durante la reunión telemática del Govern.

Quim Torra, durante la reunión telemática del Govern.

Sempre plou sobre mullat. Es pot interpretar com amuntegar-se les desgràcies, els contratemps. Aquesta expressió la trobo adient per expressar la realitat passada i present de la sanitat aquí a casa nostra. Les retallades sanitàries durant la presidència d'Artur Mas essent conseller Boi Ruiz varen ser brutals, Catalunya i Castilla La Mancha (presidida per Cospedal del PP) varen ser les dues comunitats on la pèrdua de professionals i llits hospitalaris varen ser més significatives. Ara ens ha arribat el coronavirus quan encara estem pagant les conseqüències d'aquelles desmesurades retallades.

Entretodos

Es discutia en el Parlament sobre les llistes d'espera sanitàries quan Eduard Pujol va manifestar que no valia la pena distreure'ns en qüestions com aquesta que no són essencials, que només són engrunes, que el realment important era aconseguir l'objectiu final: la República. Queda clar quines són les prioritats tan d'aquest senyor com dels que pensen com ell i que, per desgràcia, estan tan en el Govern com en el Parlament. Ara en plena epidèmia ja no parlen de la República, ara el seu lema és donar la culpa de tot el que ens passa a l'Estat espanyol, sempre la culpa la tenen els altres, i el més trist és que hi ha gent que s'ho creu.

Superarem aquesta situació sanitària actual, però compte que després ens espera, al meu entendre, un greu problema econòmic i social i com sempre seran les classes treballadores i humils les que més pagaran les conseqüències. No oblidem però que la Banca té encara molts milions d'euros pendents de devolució, i ara que té beneficis ja sap el que ha de fer i el que se li ha d'exigir.

Demano al Govern català, assemblees i col·lectius secessionistes que, si de veritat estimen Catalunya, i no només a ells mateixos, que es deixin de banderes, banderetes i discursos nacional-populistes i que pensin més en tots els catalans, en les seves necessitats reals i en com solucionar-les. I una vegada més, gràcies a tot el personal sanitari i a la resta de servidors públics.

Participaciones de loslectores

Másdebates