Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Solucions reals per parar els abusos sexuals a l'Església

El Papa Francisco y otros clérigos, regresan  al Vaticano en autobús, tras cinco dias de retiro en Ariccia.

El Papa Francisco y otros clérigos, regresan  al Vaticano en autobús, tras cinco dias de retiro en Ariccia. / VATICAN MEDIA

Cada dia que passa apareixen nous casos d’abusos sexuals a l’Església catòlica. Ja fa molts anys que això passa a diferents països. Recordem la pel·lícula Spotlight, guanyadora de l’Òscar 2016, on es detalla la investigació d’un diari de Boston sobre més de cent casos que van ser amagats o encoberts per les autoritats eclesiàstiques. Davant d’aquesta greu situació, l’Església no ha donat cap resposta efectiva per resoldre-ho.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Fa un parell de setmanes, el Papa Francesc va convocar una reunió al Vaticà per tal d’estudiar-ho i trobar-hi solucions. La conclusió ha estat decebedora per les víctimes d’aquests abusos i les seves famílies. L’acord de denunciar tots els casos que es coneguin a partir d’ara, pot no aportar cap solució real. Qui garanteix que els abusos que es coneguin arribin a ser denunciats? Quins procediments se seguiran? Molt fosc tot i poc esperançador.

Alguns creiem que la principal causa dels abusos és el celibat obligatori. És una mesura contra natura, molt difícil de dur a terme per la necessitat de tots els homes de mantenir una activitat sexual sana i equilibrada. No tots els sacerdots poden assolir-ho i cauen en la temptació. El Papa Joan Pau II ja va dir l'any 1993 que el celibat no és essencial pel sacerdoci i que no és un mandat de Jesucrist.

Participaciones de loslectores

Másdebates