Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Realitats, presses i dites

Un ’fanalet’ con la ’estelada’ en Vic.

Un ’fanalet’ con la ’estelada’ en Vic. / MAR MARTÍ

Caminant per carrers de Barcelona entre Travessera de Les Corts i l'avinguda de Josep Tarradellas, he observat com a moltes plaques que identifiquen el nom dels carrers s'hi ha afegit un text: "República Catalana'" Una informació tant poc ajustada a la realitat com altres que s'observen pel territori en arribar a moltes poblacions catalanes.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Fa uns mesos, al costat del nom de la població trobàvem rètols amb l'indicatiu 'Municipi per la independència' i ara els trobem substituïts per altres on es pot llegir 'Municipi de la República Catalana'. Anys enrere hem pogut observar com molts vehicles afegien la lletra C a la seva matrícula per indicar un registre no ajustat a la realitat estatal, que entre d'altres regula les lletres i números que poden figurar a les matrícules. També s'han intentat fer presents sense èxit a les federacions internacionals, les seleccions esportives catalanes, i s'han obtingut minsos reconeixements sense transcendència esportiva ni competitiva.

Diu una dita castellana "no por mucho madrugar amanece més temprano" i una altra "no hay que poner el carro delante de los bueyes", mostres evidents que totes les coses s'han de fer al seu temps i no abans d'hora. Per això fora bo recordar algunes sàvies dites populars catalanes: 'Camí llarg, passa curta' i 'Molta pressa, poca endreça'.

Participaciones de loslectores

Másdebates