Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

El wifi hauria de ser d'accés públic

Zona wifi en un mercado en Madrid.

Zona wifi en un mercado en Madrid. / JUAN MANUEL PRATS

La necessitat de wifi creix de manera proporcional al temps lliure que tinguem en determinades situacions i, aquest espai d'oci, es dispara mentre esperem que vingui un tren o un avió. Al Japó, la Xina o els Estats Units ja compten amb un servei gratuït i de qualitat arreu dels espais públics. En molts municipis d'Espanya amb prou feines podem trobar un senyal wifi de franc i, si tenim la sort de trobar-ne, la seva velocitat és irrisòria.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Caminant per la ciutat veig el resultat d'inversions caríssimes i poc útils: carrils bici fantasma, il·luminació nadalenca ostentosa, obres en algun paviment gens transitat... Entenem que disposem de capital. Doncs bé, per què no invertir-hi? Invertir en wifi significa invertir en informació, cultura, entreteniment, etcètera. El què proposo és col·locar emissors i repetidors d'ones wifi als punts alts de les zones més concorregudes. Arribar a un acord pactant amb Movistar i, de mica en mica, anar emplenant les zones secundàries del municipi (perquè tothom té dret a la informació).

La reflexió és obligada: per què encara no tenim wifi públic si aporta tants avantatges? És que no volen que tinguem tanta informació a l'abast? Mediteu-ho.

Participaciones de loslectores

Másdebates