Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"Paguem més impostos que mai"

Autopista.

Autopista.

Ens queixem, i ens queixem amb raó. Paguem més impostos que mai, i la 'festa' no sembla que s'hagi d'acabar aviat. Ara ens arriba “l’impost a les emissions de CO2 per als vehicles de tracció mecànica”, un tribut inventat al més pur estil Dioclecià, emperador romà que reformava a parer seu.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Diuen que no és un impost al cotxe, és un impost per lluitar contra la contaminació. Bé, doncs si de veritat volen reduir l’emissió de CO2, han de començar per obligar els fabricants a produir vehicles menys contaminants i no repercutir taxes als conductors.

L’impost tampoc és equitatiu, només afecta cotxes, motos i furgonetes, però els camions queden exempts. Un camió no contamina pas, oi? Tampoc és proporcional, aquest tribut de nova creació: jo pagaré el mateix utilitzant el meu vehicle dos cops per setmana que algú que va cada dia a la feina en cotxe, per tant no incideix de manera directa en les emissions efectives de CO2.

En definitiva, un impost injust i abusiu. Això sí, un impost de proximitat, amb denominació d’origen.

Participaciones de loslectores

Másdebates