10 jul 2020

Ir a contenido

"No veiem la necessitat d'obrir l'escola per 10 matins, sense cap mena de suport"

Josep Moneo Vilalta

Aula de una escuela concertada en Barcelona.

Aula de una escuela concertada en Barcelona. / FERRAN NADEU

Sóc mestre. Els mestres hem estat treballant moltíssim durant el confinament. Ens hem passat hores i hores davant la pantalla de l'ordinador preparant feines pels nostres alumnes, corregint-les, resolent els seus dubtes, fent videoconferències amb ells i elles i les seves famílies, fent tutories personalitzades quan ha calgut i classes i tutories en grup regularment.

Entretodos

No hi ha dret que hi hagi persones que gosin dir-nos que hem oblidat el paper de l'escola només perquè molts mestres no veiem la necessitat d'obrir l'escola per 10 matins, sense cap mena de suport ni garanties, sense material, sense que el departament hagi posat cap mitjà al nostre abast per a poder-ho fer amb dignitat.

Les enquestes ens diuen que la majoria de famílies no estan disposades a portar els seus fills i filles, per tant la mesura no afectaria més enllà d'un 1 o 2 % de l'alumnat. I no pas perquè les escoles estiguem trucant les famílies per dir-los que no els portin. Això és senzillament mentida. Ja fa dies que TV3 està duent a terme una campanya de desinformació vergonyosa, sense la veu dels mestres, amb reportatges que diuen, per exemple, que no està demostrat que els nens puguin encomanar la malaltia (sense dir, però, que tampoc està demostrat el contrari), com si aquesta fos la gran preocupació dels mestres, acompanyant la 'notícia' amb imatges de nenes i nens avorridíssims i amb cara de desesperació. Això no és informar. Tot perquè el departament es pugui penjar la medalla de poder dir que ha obert les escoles. Quina vergonya de polítics i quina vergonya de televisió.

Participaciones de loslectores

Másdebates