Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

OT i la "mariconez": el llenguatge hauria d'evolucionar

Los concursantes de ’Operación Triunfo 2017’, en el plató del programa.

Los concursantes de ’Operación Triunfo 2017’, en el plató del programa. / TVE

Aquests últims dies s'ha generat una polèmica al voltant d'un fet que ha passat al programa 'Operación Triunfo' (OT). A la Maria, una de les concursants, juntament amb el Miki, els ha tocat cantar el tema 'Quédate en Madrid' de Mecano. 

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Una de les frases de la cançó diu "siempre los cariñitos me han parecido una mariconez", al que Maria va respondre dient que ella no cantaria "mariconez" perquè era un insult homòfob, i preferia dir "estupidez".

A partir d'aquí s'ha generat una gran polèmica a les xarxes socials. Jo, personalment, penso que la concursant hauria de poder canviar aquesta paraula si no se sent a gust amb el seu significat. És una lletra dels anys 80, i en aquells anys no hi havia tanta consciència social sobre aquests temes.

El llenguatge hauria d'evolucionar, i si avui en dia veiem situacions com el cas de "mariconez" que s'utilitza com a sinònim d'alguna cosa cursi o dèbil, hauríem d'identificar-les com homòfobes ja que el que fan és agreujar els estereotips cap a aquest col·lectiu.

Participaciones de loslectores

Másdebates