Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

L'esport formatiu i els pares implicats

Trato familiar 8 Paco López (izq.), con niños del equipo benjamín.

Trato familiar 8 Paco López (izq.), con niños del equipo benjamín. / CARLOS MONTAÑÉS

Crec que és molt important començar a fer esport de ben petits per tota la canalla. Sigui el que sigui. Amb això, aprenen què és la cultura de l'esforç, a guanyar i perdre i també adquireixen els valors del treball en equip ja que, en qualsevol esport (darrere de la persona que el practica i dona la cara) hi ha un gran equip de treball que els ajuda a ser millors cada dia, com a esportistes però també com a persones.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Tots aquests inputs positius que poden guanyar els nens i les nenes si estan ben rodejats al fer esport, se'n poden anar en orris si hi ha una intervenció excessiva dels pares dels menuts, que volen passar per damunt dels entrenadors i formadors, donar les seves pròpies indicacions o, fins i tot, faltar al respecte a companys i rivals com s'ha vist malauradament en més d'una ocasió.

Pressió desmesurada damunt de les espatlles de nens extremadament petits per part dels seus pares que, si senten que els fallen, tenen una decepció difícil de digerir o insults a àrbitres, companys o rivals que no ajuden a la seva formació, en són alguns exemples, però segur que en trobaríem molts d'altres.

Deixem als nois i a les noies gaudir del seu esport preferit, intentem aportar-los sempre elements positius i constructius i deixem també que la resta de la feina la faci cada responsable designat per això, que ajudi al seu creixement i que siguin feliços.

Participaciones de loslectores

Másdebates