Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"Pares i mares de l'escola Roig Tesàlia estem indignats amb el Consorci d'Educació"

Mochilas de alumnos de infantil de una escuela.

Mochilas de alumnos de infantil de una escuela. / Ayuntamiento de Sant Boi

Un grup de pares i mares de l'escola Roig Tesàlia, que ha anunciat que tancarà les portes el proper curs, expressem la nostra decepció i indignació per l'oferta proposada pel Consorci d'Educació de Barcelona per a la reubicació dels nostres fills i filles, pels motius següents.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

1) Considerem que hi ha hagut mala intenció en convocar una reunió amb les famílies abans de facilitar-nos els fulls perquè coneguéssim les opcions que se'ns oferien sense donar-nos temps per expressar la nostra opinió, atès que les reunions amb les famílies comencen dos dies més tard.

2) A la majoria de grups, l'oferta és totalment insuficient i no la considerem adequada pel que volem pels nostres fills i filles. Hi ha moltes escoles que no hi figuren i la majoria són religioses. Hem de tenir la possibilitat d'educar-los a escoles laiques i gairebé no se'ns ofereixen places d'aquest tipus.

3) D'altra banda, ens sembla hipòcrita que, d'una banda, ens diguin que ens volen “ajudar i acompanyar emocionalment” quan, en molts casos, només se'ns ofereix una plaça contribuint a la dispersió dels nens i nenes.

4) Considerem que, en comptes de facilitar-nos el canvi en un moment tan delicat, s'ha optat per utilitzar els nostres fills i filles per 'tapar forats' a altres escoles sense prendre mesures excepcionals com la nostra situació.

Per tot això demanem que el Consorci faciliti que els pares i mares puguin escollir més lliurement l'escola. Amb aquesta finalitat proposem diverses solucions: més places en centres més adequats, que es consideri l'opció d'obrir una línia més a una altra escola de manera que puguem preservar el grup i que tingui menys impacte emocional en els nostres infants o, si cal, ampliï la ràtio com s'ha fet altres vegades perquè els nostres fills i filles tinguin l'educació que mereixen.

Participaciones de loslectores

Másdebates