Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

No tots els cotxes antics contaminen

Una estación de ITV.

Una estación de ITV. / ARCHIVO / MIGUEL LORENZO

Conseller Rull, tinc un cotxe Smart de març de l'any 2000, considerat a Espanya euro 2 i a Alemanya D3 (equivalent a l'euro 3), i no em donen el distintiu mediambiental perquè s'em criminalitza dient que aquest petit cotxe (per cert, bandera del cotxe urbà des que va sortir) contamina. Tinc descompte per vehicle ecològic a les autopistes, tinc impost de circulació per vehicle no contaminant... però per vostès sóc un contaminador. Té tela el tema.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

El que determina el distintiu ambiental és l'antiguitat del vehicle i el criteri de mesura de contaminació, essent en aquest cas per nitrogen i partícules segons el criteri que apliquen.

Entrem al fons de la qüestió. Anem a l'ITV amb el nostre cotxe, paguem 45 euros, el miren a fons, i si passa et donen la preceptiva etiqueta i fins l'any següent. La prova de contaminació que fan és de CO2. ¿Perquè no es fa a l'ITV la prova de nitrogen i partícules? ¿Vostè creu que la gent ha de saber quan va a l'ITV si el seu cotxe passa una prova de CO2 o de nitrogen o del que sigui? 

Prou ràbia et fa passar l'ITV quan veus com molt sovint el propi personal de les estacions et tracta. Jo ja no tinc aquest problema, perquè abans de portar el meu cotxe a l'ITV el porto al taller mecànic de confiança, per a que me'l revisin i me'l portin a la ITV, previ pagament de tot aquest servei. És a dir, cada any uns 200 euros de mitjana.

¿Per què les ITV només han servit perquè certa gent dolenta s'hagi beneficiat a costa del ciutadà?

¿Per què si es vol aplicar una mesura mediambiental, com es la de nitrogen i partícules, les ITV no estan preparades o no ofereixen aquest servei?

Facin aquesta prova, i si els que tenim cotxes ja amb uns anys hem de pagar, per exemple, 60 euros, doncs ja els pagarem... No es preocupi. ¿No estem acostumats a pagar i callar?

Però no criminalitzin i no pressuposin que tots els cotxes anteriors a l'any 2000 contaminen.

I si no és possible que cada estació de l'ITV tingui aquest servei per fer aquesta prova (el que sembla vergonyós, donats els diners que ens costa aquest servei únicament recaptatori), li dono una solució. Instal·leu a cada província de Catalunya, en un polígon industrial, una nau que faci la prova de nitrogen i partícules, i el cotxe que la passi, que tingui el distintiu mediambiental. I deixem-nos d'històries i de perjudicar més a molta gent que de ben segur té cotxes de fa anys peró que no contaminen. Amb aquesta actuació vostès condemnen a aquesta gent a desfer-se dels seus cotxes ben cuidats, i sense pensar si tenen capacitat econòmica per poder comprar-ne un altre.

Apliquin les mesures ambientals que facin falta, però començant la casa des dels fonaments, no de forma barroera des de la teulada com estan fent.

Personalment i de forma desinteressada m'he ofert a col·laborar presentant al seu departament escrits amb aquestes mateixes propostes. I la resposta ha estat molt pobre en arguments tècnics i jurídics.

Participaciones de loslectores

Másdebates