Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Respectem la diferència

Ferrocarrils de la Generalitat.

Ferrocarrils de la Generalitat. / DANNY CAMINAL

Actualment en la societat de la qual nosaltres formem part presenciem actituds racistes que, moltes vegades, l'única resposta que obtenen és la indiferència. Aquest fet ens fa pensar que sovint els valors transmesos s'allunyen de la igualtat i el respecte. Ens trobem en una societat on podem trobar una diversitat de cultures i religions provinents d'arreu del món, una comunitat globalitzada en constant canvi, que ens aporta valor afegit a les nostres vides i al mateix temps, ens obliga a acceptar i respectar la diferència. Per tant, és possible viure en una societat on el respecte és inexistent?

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

És clar que no. És necessari lluitar contra la indiferència i defensar els valors comuns. Moltes vegades ens quedem callats, com en el cas d'uns nens que van insultar a una noia d'origen indi als Ferrocarrils de la Generalitat. Aquests nens van mostrar una actitud irrespectuosa, racista i segregadora. Segurament aquests nens no sabien el dolor que causaven amb les seves paraules.

La causa d'aquest comportament no s'origina en el mateix nen sinó que, probablement, sorgeix a partir d'estímuls externs, com poden ser l'entorn familiar o fins i tot la televisió i xarxes socials. Aquest problema és de caràcter estructural a la nostra societat, on comportaments racistes, xenòfobs o sexistes no hi tenen cabuda, i només ens condueixen a situacions que ja hem viscut al passat com l'holocaust a l'Alemanya Nazi. Tenim la responsabilitat de conèixer el passat per no repetir els errors que, fa anys, es van dur a terme. D'una vegada per totes: tots som iguals i tenim els mateixos drets.

És realment preocupant i inacceptable que nens d'11 i 13 anys tinguin aquesta manera de pensar en edats tan primerenques. Ells són els individus que construiran, seran partícips i formaran part de la societat del futur. Allunyem-nos d'aquells temps de fronteres, murs i desigualtats pel país d'origen, el color de pell, la religió que professen... aquestes actituds han de ser desterrades de les societats del segle XXI. L'única manera de fer evolucionar aquests comportaments és mitjançant l'educació, on és essencial la presència de valors com la igualtat i el respecte perquè no es tornin a repetir aquestes situacions.

Alumnes de 4rt ESO de l'Escola Cervetó, Granollers.

Participaciones de loslectores

Másdebates