Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Ja ningú vol anar al cinema

Entrada principal del cine Comedia de Barcelona, en una imagen de archivo

Entrada principal del cine Comedia de Barcelona, en una imagen de archivo / JULIO CARBÓ

Fa pocs dies llegíem als diaris que el cinema Comèdia, sala emblemàtica de Barcelona, va abaixar persiana el passat 23 de març a causa de la manca d'espectadors per la darrera sessió. No va assistir-hi ningú a la darrera sessió a cap de les seves cinc sales. És trist llegir als diaris les sales que han tancat definitivament.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Fa pocs dies parlava amb un molt reconegut crític de cinema que, en tancar el cinema Urgell, se li van humitejar els ulls. Les causes o raons per les quals han deixat de ser un negoci, al meu entendre, són vàries.

D'una banda, el preu de les localitats, que han de suportar un IVA del 21% –entenc que és vergonyós-, tot i que ara el ministre d'Hisenda el vol rebaixar a un 12%. No n'hi ha prou, senyor Montoro, com a màxim hauria de ser d'un 2%, tirant llarg, la cultura es mereix un tracte molt diferent no en va és el nostre equipatge. D'altre banda, estan les distribuïdores que venen el producte, entitats com la SGAE cobren els drets de l'autor de l'obra, dels guionistes, etcètera. I, finalment, estan els costums dels espectadors. No cal dir que el jovent ha deixat d'assistir-hi i prefereix altres opcions.

Cinema Paradiso, és molt penós de reconèixer, però té els dies comptats.

Participaciones de loslectores

Másdebates