Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Miopia política

Estem pagant la llum més cara de la nostra història i tot apunta a que, si continua la deixadesa del Govern, seguirà pujant encara més.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Els responsables de les elèctriques han aparegut als mitjans donant complexes explicacions sobre els motius de la pujada i aconsellant-nos que ens posem dobles mitjons, que instal·lem acumuladors, que no endollem la rentadora fins la nit o que ens dutxem de matinada.

El que no han fet és demanar perdó per la seva negligència amb els diners de tots. Primer es queixaven d'estar massa regulats, però quan es va alliberar el mercat se'ls va haver de pagar  1,3 bilions (amb 'b') de pessetes (de 1998), per si la competència els suposava alguna pèrdua.

Des de llavors no han deixat de fer xantatge al Govern per tal que els doni més diners o perquè els permeti fixar preus, tot això a canvi de contractar a algun exministre o expresident, disposat a vendre als ciutadans per un plat de llenties.

Però el que de veritat es posa de manifest és la incapacitat de la classe política per aprofitar el potencial del país. Que a Espanya falti electricitat i sigui cara, amb el sol que tenim, és una aberració i té responsables: els governs de l¿estat, el més recent l¿ex ministre Soria, que va eliminar les ajudes a les energies alternatives i va aprovar una legislació que en sanciona l¿ús.

Sembla que estiguem capficats en tenir lideratges que ens mantinguin a la misèria. Els poso un parell d'exemples: primer, com és possible que a Gibraltar hi hagi un 0,49% d'atur i a l'altre costat de la frontera tinguem un 40%, i a més vulguem donar-los lliçons? Segon, que va fer Egipte quan va començar la crisi? Ampliar el canal de Suez, que és la seva segona font de riquesa. On són les inversions en el nostre canal de Suez, que és el corredor mediterrani?

Es miopia política en estat pur.

Participaciones de loslectores

Másdebates