El Periódico

Independència: Un imperi intel·ligent, la Commonwealth

ALBERT BERTRAN

Jordi Lleal GiraltBadalona

¿Qué opinas del tema de discusión? ¿Qué te parece la aportación de este usuario? Envía tu opinión para participar en el debate.

Viernes, 11 de agosto del 2017 - 11:00 h

Argument irrefutable del senyor Mariano Rajoy: Catalunya i Espanya han compartit 500 anys d'història en comú, per tant tot ha de continuar igual. Tots els països d'Amèrica que s'han independitzat de la metròpoli, no havien compartit, història en comú? I un dia varen decidir que ja n'hi havia prou, malgrat els «beneficis» que tenien de ser uns països sotmesos a l'explotació, i a les decisions, quan no capricis, de la mare pàtria.

Ser inflexible, denota manca de cintura política, i un dia s'acaba negociant amb qui era l'enemic, és llei de vida. Per cert, cap dels estats que han 'gaudit' de centenars d'anys d'història en comú amb Espanya, ha demanat tornar a beneficiar-se de la seva tutela.

Una enorme diferència amb els britànics, que van anar concedint la independència a les seves colònies però van formar la Commonwealth, una organització per mantenir els lligams comercials i interessos polítics en la que inclús es mantenen els lligams dinàstics amb la Corona britànica, amb la reina d'Anglaterra com a la seva representant. 

Espanya, ha mantingut una postura de ser superior políticament inclús en els moments de més decadència amb un final esperpèntic del seu imperi, com a Cuba i les Filipines enfrontada amb EUA sense vaixells ni comandaments. Tot plegat és una burla injuriosa al poble català i un insult a la intel·ligència, per part d'uns polítics entestats a no moure's ni un mil·límetre de la seva posició intolerant i enquistada. Han estat 500 anys de sotmetiment sense ni un mínim gest favorable a Catalunya. Quan marxem d'Espanya, ens traurem la pols de les sandàlies.

Participaciones de los lectores

Volver a los orígenes

José Manuel Fernández-Arroyo Barcelona

Los dogmas de cualquier índole no son innatos del ser humano, sino que se inoculan a través de los adoctrinamientos de los individuos o co... Seguir leyendo

¿Director de Felicidad?

Laura Catalán Sant Pere de Ribes

Cuando un trabajador se siente feliz y satisfecho con su trabajo, la empresa consigue ser más productiva. Por eso algunas empresas para motivar a sus empleados más a... Seguir leyendo

El Barca, por encima de todo

Jose Maria Prous Torrelles Barcelona

El fuego nos quema, la política también

José Manuel Fernández-Arroyo Barcelona

¿Quién representa a los que no somos ni independentistas ni unionistas?

José María Verdu Barcelona

Triste situación la que vivimos en Catalunya

Pablo Arnaiz Martínez Sant Cugat del Vallés

Los promotores del 'procés' deben ser realistas

Federico Trias Palomeque Blanes

Un proceso muy largo

Gloria Fernández Girona

'Salvar al soldado Puigdemont'

Salvador Soler Agudo Tarragona