Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Fiances desproporcionades pagades amb solidaritat

Jordi Sánchez y Jordi Cuixart a su llegada a la Audiencia Nacional, el pasado 16 de octubre.

Jordi Sánchez y Jordi Cuixart a su llegada a la Audiencia Nacional, el pasado 16 de octubre. / JOSÉ LUIS ROCA

Com ja bé suposàvem d'aquest Estat, les fiances que han fet pagar als exconsellers per sortir de la presó són d'allò més altes. Just ara mateix no sé si les fetes pagar a tant de corrupte, estafador o lladre, encarnat per gent provinent del poder, han estat o són tan elevades. En tot cas, aquests darrers tenien per pagar-les el fruit del seu robatori, del que s'embutxacàven prèviament i que mai, sembla, no sabrem exactament. En canvi, en el cas dels exconsellers, ben bé gent com nosaltres, per pagar-les han hagut de confiar en el recapte de diners entre la gent que s'hi solidaritza, bé directament, bé a través de l'organització d'actes com el concert a Montjuïc.

Sense l'ajuda, doncs, de la solidaritat es fa impossible que algú pugui pagar fiances tan desproporcionades. No obstant això, el fet que estiguin, o hagin estat a la presó per les seves idees polítiques, ja és desproporcionat. El fet que dos d'ells siguin activistes pacifistes encara ho és més. Tot plegat està adquirint cada cop més unes dimensions del tot desbocades i, el pitjor, desinhibides de part de qui fa un ús sense diàleg del poder.

Participaciones de loslectores

Másdebates