Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Els hereus de Companys, a la presó

El exvicepresidente y ’exconseller’ de Economia de la Generalitat Oriol Junqueras, el pasado 2 de noviembre, día en que acudió a declarar a la Audiencia Nacional.

El exvicepresidente y ’exconseller’ de Economia de la Generalitat Oriol Junqueras, el pasado 2 de noviembre, día en que acudió a declarar a la Audiencia Nacional. / AP / PAUL WHITE

Oriol Junqueras ha escrit des de la presó: "Som els hereus de Macià i Companys, som els hereus d'un Octubre que s'estudiarà als llibres d'història, un Octubre que no ha estat el final de res sinó el principi de tot. (...) Veurem els propers dies com l'Estat accentuarà la repressió sobre ERC, és la formació a batre perquè és central i perquè és l'única que pot articular majories guanyadores, desfer empats i teixir complicitats. I també és des d'Estremera que vull fer arribar una càlida abraçada al Toni i la Meritxell. I a la Clara, el Carles i el Lluís. I especialment, als Jordis, reclosos i aïllats a Soto del Real.

Espanya es vol eterna i intocable: El militar colpista Francisco Franco, que s'atorgà el títol de Caudillo por la Gracia de Dios, assassinà al castell de Montjuïc el president de la Generalitat de Catalunya, Lluís Companys, com a "exemple" per tal de dissuadir pels segles dels segles les legítimes aspiracions de llibertat del poble de Catalunya. És per això que -guardades les distàncies que hi puguin haver del franquisme al govern del PP- arbitràriament i sense judici -com ocorria en temps de l'Inquisició- han manat empresonar -per deixar-lo fóra del combat democràtic que es dirimirà a les urnes el 21-D- el temut i respectat líder d'ERC, Oriol Junqueras, que és qui fa brandar amb dignitat i orgull la flama de la llibertat del nostre poble encesa pels presidents Macià i Companys...

Participaciones de loslectores

Másdebates