Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Críticar la independència a les xarxes des de l'anonimat i sense ètica

Pancartas de la Diada pel sí en Passeig de Gràcia.

Pancartas de la Diada pel sí en Passeig de Gràcia. / ALBERT BERTRAN

Jo ja sabia que als “fils” dels diaris, on la gent opina –a vegades de forma barroera–, des de l’anonimat, sobre una notícia, eren un camí sense sortida. I em sap greu perquè, ben moderats, podrien aportar un encreuament interessant d’opinions i raonaments: ho faig amb els fòrums que segueixen els meus alumnes a l’Institut.

Doncs bé, vull denunciar que aquests darrers dies, per raons comprensibles, he seguit les noticies relatives Catalunya a Le Soir i a La Libre Belgique, dos diaris d’àmplia difusió, francòfons.

Hi he participat amb il·lusió i ganes d’explicar què hi ha també a persones que pensen contra el que jo defensava, fins que m'he adonat que - de diversos llocs d’Espanya i d’altres països, potser - hi ha identitats “falses” o “buides” que es dediquen a atacar a Catalunya.

No sé si respon a una estratègia de guerra digital, però, en qualsevol cas, ho denuncio i penso que és èticament lamentable. En tinc proves.

Participaciones de loslectores

Másdebates