Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Jo ja he baixat del núvol

En resposta a la carta de Maria Sánchez en la qual diu que el president Mas hauria de baixar del núvol a la realitat.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Fa poc temps que jo he baixat del núvol , però ja tinc prous arguments per rebatre el que diu la Sra. Sánchez en aquesta carta. 

M’explico: jo he viscut pràcticament tota la meva vida com a elector (35 anys) votant el PSC-PSOE i fa tres anys vaig comprendre que tots els meus esforços per aconseguir que als catalans se’ns tingués en compte a Espanya per alguna cosa més que per cobrar els nostres impostos  havien sigut en va. A partir de llavors he anat evolucionant cap a posicions independentistas. O sigui, que he baixat del núvol i he vist que el que Espanya no em vol donar m’ho haurà de donar Catalunya.

Per això estic molt satisfet dels resultats d’aquestes últimes eleccions que han donat majoria absoluta a les forces independentistes. I tot i que les xifres són clares, els partits unionistes, principalment Ciutadans, i persones com la senyora Sánchez han intentat desacreditar aquests resultats dient que són fruit del sistema electoral català que afavoreix els votants d'algunes circumscripcions.  Doncs bé, ho he volgut comprovar i he vist que els que així opinen hauran de canviar d'arguments  perquè en el cas d’aquestes darreres eleccions això no és veritat.

He agafat un simulador electoral , hi he posat totes les dades del 27-S i he fet els càlculs com si es tractés d’una sola circumscripció on s’havien d’escollir 135 diputats, per tant tots els vots valien igual fossin de la província que fossin . El resultat final, que tothom pot comprovar fent el mateix que he fet jo, és que les forces independentistes tindrien  majoria absoluta  amb 68 diputats, i el curiós és que el partit que més ha destacat en aquesta crítica, Ciutadans, es quedaria  amb els mateixos diputats que ha tret amb el sistema actual, 25.

També crec que aquest gairebé 48% que han aconseguit les forces independentistes davant del 39% dels unionistes és un bon resultat que em fa sentir optimista, ja que entre els partits que han demanat públicament que no se'ls inclogui ni en el grup del Sí ni en el grup No (13% dels vots) hi ha persones que s'han declarat públicament independentistes i que s'ha de suposar que en un referèndum normal, que segur que tindrem, votaran Sí,  amb la qual cosa aquesta opció podrà superar fàcilment el 50% dels vots.

Participaciones de loslectores

Másdebates