Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Una proposta per cuidar el planeta: diaris que regalin llavors d'arbres

La Araucaria australiana en los Jardines del Teatre Grec.

La Araucaria australiana en los Jardines del Teatre Grec. / Álvaro Monge

Proposo una iniciativa. Que tots els diaris nacionals, en la seva edició de dissabte o diumenge, incloguin en el suplement un sobre amb la llavor d'un arbre

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

La idea és que els nens -i també tots els grans- plantin aquest gra en un recipient amb terra, per exemple un envàs de iogurt, flam o qualsevol altre recipient (per reciclar), i el cuidin fins a la germinació de l'arbre.

Cuidarien aquest brot durant dos o tres anys, o més si és necessari, com si fos un animal de companyia, amb la condició que, transcorregut aquest temps, hi hagi una recol·lecta general organitzada pels mateixos diaris, per ONG o per l'ens públic per replantar els esqueixos obtinguts en indrets com un bosc cremat o un lloc erm necessitat de vida.

Així, a qualsevol lloc tindríem avui dia un bosc jove que podria evitar un lliscament de terreny o la contenció d'aigües pluvials. I això es podria repetir durant anys, amb l'objectiu de salvar el planeta

Tot això ja ho vaig proposar fa uns 15 o 20 anys enrere, un temps que hem perdut en xerrameques. I ara llegeixo que hem de replantar bilions d’arbres amb un cost estratosfèric per les arques públiques, quan la solució la tenim a la mà d'un infant.

Participaciones de loslectores

Másdebates