Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"Traïdoria i fidelitat al món del futbol"

Balones de fútbol para practicar antes de la Eurocopa

Balones de fútbol para practicar antes de la Eurocopa

La perversió actual del llenguatge es posa de manifest quan sovint el vocabulari que s’utilitza per a tractar determinats temes és inapropiat. Ho dic perquè darrerament la paraula 'traïció' apareix amb molta freqüència en notícies i tertúlies relacionades amb el món del futbol.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Considero que per parlar de traïció cal partir del concepte de fidelitat, valor aquest cada vegada menys present en entorns futbolístics. Malgrat les escenificacions cara a la galeria, els interessos econòmics i la desmesura superen amb escreix qualsevol sentimentalisme que pugui aflorar; en aquest sentit, el llistat de casos que hom podria fer avala un fet inqüestionable com és la deriva a què s’aboca el futbol i, molt especialment, els futbolistes d’elit que estan en mans d’intermediaris poc escrupolosos, més àvids de fer negoci que no pas de vetllar pels interessos esportius dels seus representats, simples mercenaris patrocinats més que generosament.

Quan tot just comença l’any, encoratjo als clubs a sembrar fidelitat des del planter i a evitar tripijocs que només contaminen; tot és qüestió de voluntat, valentia i fermesa. Possiblement per aquest camí, en el futur, la paraula 'traïció' deixi de tenir sentit si és que alguna vegada n’ha tingut.

“La fidelitat comprada sempre és sospitosa i, en general, de curta durada” (Tàcit, 56-118).

Participaciones de loslectores

Másdebates