03 jul 2020

Ir a contenido

"Tothom sap que monarquia i república són conceptes antagònics"

Jaume Farrés

El rey Felipe VI en el discurso de apertura de la XIV legislatura en el Congreso.

El rey Felipe VI en el discurso de apertura de la XIV legislatura en el Congreso. / J.J. GUILLÉN / EFE

Cada vegada amb més freqüència, en l’ecosistema polític, que té poc d’eco i molt de sistema, apareixen noves espècies. Són espècies si més no curioses, per no dir estrafolàries, conseqüència de mutacions incontrolades, que es caracteritzen per la quantitat de bajanades que són capaces de dir sense ni tan sols ruboritzar-se.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un post para publicar en la edición impresa y en la web

Darrerament, he pogut llegir dues frases dignes de passar a la posteritat en una edició actualitzada de la 'Antología del disparate': “Quien mejor encarna los valores clásicos republicanos es el Rey” (Cayetana Álvarez de Toledo) i “Aplaudir al Rey forma parte de los valores del republicanismo” (Irene Montero).

Si aquestes afirmacions s’han produït en estat de plena consciència, considero que ambdós espècimens tenen un greu problema de coherència personal i un nivell de desvergonyiment extraordinari, cosa que en política no representa cap novetat.

Tanmateix, si no és així, demostren un nul respecte per a la ciutadania i un ultratge a la intel·ligència perquè, qui més qui menys, coneix la diferència entre monarquia i república, per ser conceptes antagònics.

Participaciones de loslectores

Másdebates