08 jul 2020

Ir a contenido

"Torna, TV-3! Torna transgressora i plural, com quan vas començar!"

Ramon Roca-Sastre

El logo de TV3 con motivo de su 25 aniversario, en su sede.

El logo de TV3 con motivo de su 25 aniversario, en su sede. / ALBERT BERTRAN

Vaig tenir la sort de tenir onze anys quan va néixer TV-3. Gràcies al petit aparell televisiu que tenia a la meva habitació, TV-3 em va acompanyar durant el meu trànsit de la infància a l'adultesa, programant per primera vegada dibuixos animats en català i també l'Sputnik' d'en Francesc Fàbregas. Puc dir que quan li donava al 'on' d'aquell petit televisor era sempre per veure què hi estaven posant. Avui, quan ja m'apropo als 50 anys, enyoro aquelles sèries britàniques de les quals vam tenir la sort de gaudir en, a més a més, un excel·lent doblatge al català: 'Els Joves', 'L'Escurçó negre'...

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un post para publicar en la edición impresa y en la web

Més tard, ja a la universitat, vaig començar a mirar els Telenotícies (TN) i recordo la indignació que vaig sentir quan es va 'colar' una entrevista de 20 minuts a un conseller en ple TN. Avui es produeixen diàriament entrevistes semblants a en Quim Torra, però aleshores em va semblar inaudit. Amb el primer govern tripartit els informatius es van tornar, però, més crítics amb el Govern (com ha de ser), i un nou format de programa de sàtira política va néixer amb el 'Polònia'.

Avui, això ha canviat molt a pitjor: ara ens podem trobar 'El gran dictat' la nit dels caps de setmana, o a qualsevol hora programes que fan proselitisme a favor del 'procés' com el FAQS. Inclús el 'Polònia' té ara un to cruel amb l'oposició, fent-ne caricatures que resulten profundament antipàtiques, mentre les fa força amables de tots els polítics que d'una manera o altra recolzen al Govern actual.

Aquella TV-3 ja no existeix. I el que més temo és que TV-3 acabi desapareixent, convertint-se en una tele amb olor de naftalina i d'un únic color polític, on només tinguin lloc la Pilar Rahola i similars.

Espero que algun dia els meus fills la tornin a veure. Espero poder tornar a veure la TV-3 que, com li vaig sentir dir fa poc a en Carles Bosch, director de 'Balseros', als seus inicis podia programar un documental sobre en Bob Marley un dissabte nit a 'prime time'. Torna, TV-3, torna com la meva, transgressora, i plural!

Participaciones de loslectores

Másdebates