Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

El retorn de de Calimero a l'Europa del s. XXI

El pollito Calimero.

El pollito Calimero.

Itàlia, principis de la dècada dels anys 60. Apareix un personatge televisiu per tal d'anunciar un detergent. Es tracta d'un pollet, es diu Calimero i és un personatge certament curiós.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Calimero personificava el sentiment d'incomprensió i la marginació per part dels adults. Deia: "Ningú em vol perquè sóc petit! No és just! Això és una injustícia! És que els adults no m'entenen!".

A l'Espanya del anys 80, Calimero va protagonitzar una sèrie de dibuixos animats i, el missatge d'incomprensió i marginació amb què acabava cada capítol es va fer famós. Eren temps contestataris!

Quan la dècada de 2010 s'està acabant, també es planteja la incomprensió i la marginació per part dels adults. En aquest cas però, els adults no són persones, és Europa. 

L'Europa de tradició democràtica i de la separació de poders, que qüestiona la fiabilitat d'un relat ideat, escrit, divulgat i defensat pels imitadors de Calimero, que han vist com els seus plantejaments s'ensorraven a causa de la pròpia inconsistència; davant d'aquest fet, orgullosos i supervis, la seva reacció ha estat apropiar-se de les frases del personatge.

És innegable que en la nova sèrie de dibuixos animats, Calimero no està sol, l'acompanyen alguns jutges, polítics i periodistes; de fet, la metàfora calimeriana il·lustra perfectament la realitat d'una Espanya ancorada en un passat fosc incapaç de superar.

Participaciones de loslectores

Másdebates