Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

L''adoctrinament suau' que es practica a Catalunya

 Una ’estelada’, a las puertas de la prisión de Neumünster donde se encuentra Puigdemont.

 Una ’estelada’, a las puertas de la prisión de Neumünster donde se encuentra Puigdemont. / FOCKE STRANGMANN (EFE)

Martín Martínez Martínez martínmm

Adoctrinar: inculcar a algú determinades idees o creences. Existeix l'adoctrinament familiar, l'escolar i el municipal. Segons l'article 16 de la Constitució, tu podràs tenir les creences que vulguis i manifestar-les, sempre que no alteris l'ordre públic. En matèria religiosa, com veiem, l'adoctrinament està permès. 

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Sabem que es practica dins de la família i a l'escola. I segurament, a molts  municipis, quan organitzen processons religioses, per exemple.   

Del tema es parla molt. Un professor universitari mot conegut, HC, deia recentment que l'Estat hauria de ser laic i que les manifestacions religioses segurament haurien d'estar prohibides.

Tot això, si parlem de religió. Si parlem d'independentisme, potser no podem dir el mateix. Tot i que algunes persones pensen que el relat o doctrina independentista s'està utilitzant com si fos una religió (formes part d'una comunitat que es sent moralment superior. Et sents una mica obligat a participar-hi. Hi ha un paradís a assolir, l'Estat propi.  I uns màrtirs a homenatjar, els presos).

Sigui com sigui, cal dir tres coses sobre l'adoctrinament en la ideologia independentista: en primer lloc, no es pot dir que a l'escola catalana es practiqui un adoctrinament dur, doncs, els alumnes no han d'hissar la estelada ni tenen una assignatura amb continguts que orientin en aquest sentit., ni tampoc canten els segadors cada matí.

En segon lloc, no es pot dir que adoctrinen els ajuntaments que pengen l'estelada o emeten amb altaveus missatges independentistes. Per últim, potser sí que es pot dir que a Catalunya des de fa anys, es practica un 'adoctrinament suau'.  Podem fer una llista llarga, veritat?

Participaciones de loslectores

Másdebates