Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

La contaminació a Barcelona mata

Parte del ’skyline’ de la ciudad de Barcelona, semioculto por la elevada contaminación.

Parte del ’skyline’ de la ciudad de Barcelona, semioculto por la elevada contaminación. / SERGIO LAINZ

Es parla poc d'una dada que m'ha impressionat: a Barcelona la contaminació mata unes 600 persones l'any. En bona part a causa de la combustió dels motors dels vehicles que omplen els carrers, uns dels més densificats en aquest sentit.

¿No val la pena fer una actuació decidida per reduir l'ús del cotxe a l'interior de la ciutat? Necessitem acabar el metro (tenim unes obres aturades que costen cada dia molts diners) i acabar el Tramvia, que té 29 kilómetres ja fets, però en falten 3,5 que connectarien el centre amb nou municipis de l'Àrea Metropolitana de forma còmoda i no contaminant. Farien molt més útil aquesta infraestructura. 

Això permetrà donar una dimensió més actual a l'equilibri d'usos de les illes del Pla Cerdà, per guanyar espai per a altres activitats que no siguin moure i aparcar cotxes. Les 'Superilles' són una bona alternativa que cal estendre amb rigor, però sense por. La por l'hem de tenir a continuar com estem ara.

Participaciones de loslectores

Másdebates