Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Tramvia: Una decisió molt poc democràtica

El tranvía por la Diagonal, en el centro de la calzada, junto al carril bici y con los coches en los laterales. 

El tranvía por la Diagonal, en el centro de la calzada, junto al carril bici y con los coches en los laterales.  / Ajuntament de Barcelona

L’any 2010, el 79,8% dels que van voler participar en la consulta sobre el tramvia van dir que 'no'. El 'sí' va recollir un 11,4%. Per la Diagonal circulen entre 80.000 i 90.000 vehicles cada dia, i els responsables de l’Ajuntament, malgrat el resultat de la consulta, continuen insistint en donar més valor als immobles de la Diagonal en perjudici de la resta de l’Eixample, que s’empassarà els 80.000 o 90.000. Aporten arguments com ara que la circulació per la xarxa quadrangular serà més fluïda per la millor regulació semafòrica, i te’ls presenten com a nous avantatges, quan l’any 2010 ja t’explicaven el mateix parany.

Tenim uns governants i buròcrates, els de tota la vida i els de nova fornada, pels qui la democràcia consisteix en dedicar 15 dies cada quatre anys a explicar bajanades a uns beneits en lloc d’explicar amb tota mena de detalls on volen arribar i, molt especialment, com volen fer-ho, qüestió cabdal perquè l’objectiu pot ser acabar amb la fam al món i l’instrument exterminar als que passen gana.

En definitiva, sigui quina sigui la opinió dels ciutadans, ells desprès tiren pel dret. Suposo estan imbuïts per les noves definicions de democràcia, que ja no passen per tenir en consideració la opinió dels ciutadans, sinó en definir-la com el compliment de la llei (i les sentències judicials segons afegeixen altres, unes altres per ser més exacte).

No fa gaires dies llegia un article publicat en una edició de l’ABC de març de 1921 on l’articulista acabava amb la següent frase: “¿Es que no hemos de ser nunca sumisos a la autoridad y amantes de la Patria ....?”. Malgrat el què ha plogut en el darrer segle, això de la submissió alguns encara ho tenen molt assumit.

Participaciones de loslectores

Másdebates