Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

La importància de la Casa Can Guineu de Sant Sadurní d'Anoia

Imagen de una de las bodegas de Codorniu.

Imagen de una de las bodegas de Codorniu.

La casa pairal de Can Guineu de Sant Sadurní d’Anoia és una narració que mereix pàgines i pàgines d’escriptura. Forma part d’aquesta història, també, la Fasina de Can Guineu, situada entre el carrer Hospital i el carrer Sant Pere.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Casa Can Guineu (carrer Hospital/Era d’en Guineu) sempre incidirà en la quotidianitat del vilatà sadurninenc. És la família Marc Mir qui regenta la propietat fins que l’any 1988, els tres cavistes (Freixenet, Codorniu i Juvé Camps) adquireixen l’edifici històric. Tenien l’acord de no fer-hi res mentre Teresa Mir hi visqués. Va morir l’any 2000.

D’aleshores fins avui, molt pocs moviments ciutadans i institucionals. Un grup d’emprenedors sadurninencs van pensar en un projecte, en la intenció d’incidir en el cava i la comarca. També de més amunt es va tractar dels trasllats de la seu del Consell Regulador del Cava a Can Guineu. Però res de tot això va prosperar. Va quedar en paper mullat.

Els anys han anat passant i no s’ha aconseguit res. Posició ferma de l’ajuntament de la compravenda. L’últim cartutx ha estat una carta firmada pels tres exalcaldes, Carles Querol, Marcel Gabarró i Joan Amat, amb data 3 de setembre i dirigida a l’alcalde actual,  Josep M. Ribas. En el contingut de la qual s’oferia al senyor alcalde gestions per desencallar el tema i l'ajornament de l'adquisició de Can Guineu. Aquesta carta encara no ha estat contestada pel senyor Ribas. En canvi, el que sí que ha dit el senyor Ribas, en el ple del mes d’octubre, que se’n recorda del tema i que aviat es farà la compra (300.000 euros).

Participaciones de loslectores

Másdebates