Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

La història d'un nen amb altes capacitats

Entrada de alumnos de ESO en un instituto.

Entrada de alumnos de ESO en un instituto. / DANNY CAMINAL

Aquesta és la història d'un nen normal. Un nen a qui als 9 anys se li realitzen les proves d'altes capacitats i, quan comproven que el seu coeficient intelectual és molt superior a la mitjana, se li ofereix la possibilitat de saltar-se un curs escolar.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Encara que pugui semblar una decisió fàcil, realment es planteja nous reptes i situacions: Serà capaç d'adaptar-se als seus companys un any majors que ell? Podrà seguir el ritme d'un curs superior al seu?

La resposta és sí. Creix acostumat a que els seus amics siguin més grans que ell.

Fins que fa 17 anys, una edat complicada per qualsevol adolescent, pero més encara per a ell, ja que s'afegeix un nou repte: els seus companys i amics comencen a fer 18 anys i inicien una nova etapa: cotxes, discoteques...

El nen, ja no tan nen, es veu sotmès a unes restriccions socials que mai abans li havien afectat. El seu coeficient és superior a la mitjana, la seva edat mental és superior a l'edat física, però, al final, el que compta és el que posa al teu DNI. Vivim en una societat hipòcrita? 

Aquesta és la meva història. 

Participaciones de loslectores

Másdebates