El Periódico

La aportación de los lectores

Publica una carta del lector

Jo de gran vull ser okupa

JOSEP GARCÍA

Bloques con pisos 'okupados' en el barrio de Sant Roc.

Isabel Esmel MassipBarberà del Vallès

¿Qué opinas del tema de discusión? ¿Qué te parece la aportación de este usuario? Envía tu opinión para participar en el debate.

Jueves, 22 de septiembre del 2016 - 09:49 h

No hi ha res a fer, així de clar. Aquesta és la conclusió a la que et fan arribar després de dos mesos de tenir uns nous 'inquilins sense contracte', uns 'propietaris que no han adquirit res', uns 'veïns que et saluden desafiants a la porta de casa teva'. Perquè, no ens enganyem, els okupes perfectes només existeixen als contes.

No hi ha res a fer si no denuncia el propietari del pis okupat d'un edifici de 24 veïns, que no viu aquí des de fa temps i que no té el gust de conèixe'ls. No hi ha res a fer si s’ha trencat l'ascensor perquè l’okupa no sabia que anava amb clau i es va quedar tancat, ascensor del que no paga manteniment perquè "no té prous recursos".

No hi ha res a fer si té connectada la llum del seu pis a la xarxa de la comunitat, de la que, recordem, no en paga la quota. Però que no es preocupi, ja augmentarem la quota si puja molt el rebut, que per això estem els veïns, per ajudar-nos els uns als altres.

No hi ha res a fer si està disfrutant de la teva piscina gratuïtament, sense pagar quota de manteniment, perquè només està prenent el sol amb la seva família i amics. No hi ha res a fer si quan truques als Mossos et diuen que perquè aquests senyors estiguin a una propietat privada sense permís, ells no vindran cada dia.

De fet, no hi ha res a fer si tu estàs a casa teva descansant i, de sobte, comencen a cridar i donar portades i a trencar coses a les 12 de la nit. Com que és a ‘casa seva'…

Llavors, si jo no pago l’IBI, ni aigua i llum ni gas a les companyies, ni pago els rebuts de lloguer o hipoteca, i per vacances me’n vaig a Pedralbes a algún palauet a pendre el sol i refrescar-me a la piscina, ningú em recriminarà aquest tipus de vida idíl·lica en què tot és de tots però uns paguen i d'altres no, oi?

Doncs mira, de gran vull ser okupa.

Participaciones de los lectores

Por qué los jóvenes no leemos periódicos

Silvana Antonelli Gavà

Antes se pensaba que los adolescentes empezaríamos a leer los periódicos de papel a partir de cierto momento, pero las estadísticas indican que los lectores mayores ... Seguir leyendo

Una radiografía de cómo retrocede nuestra democracia

Julián Arroyo Pomeda Madrid

"¡Siempre mañana, y nunca mañanamos!", Lope de Vega.... Seguir leyendo

"Creo que tienes autismo": un ejemplo de la falta de sensibilización con la enfermedad mental

Laura Serrano Viladecans

Soy Laura, tengo 16 años y tengo un hermano y una gran amiga con autismo.... Seguir leyendo

"Atresmedia se olvidó del millón de personas sordas en el debate político"

Encarna Muñoz Chamorro Barcelona

Quiero manifestar mi malestar por el debate de Atresmedia de las cuatro fuerzas políticas de cara a las elecciones del 28 de abril. Esta cadena privada... Seguir leyendo

La rebel·lió de les mirades d'odi

Maria Assumpta Domingo Manresa

Si algú s’havia imaginat que per fer una rebel·lió es necessiten tancs, i armes i soldats, és que no viu a Espanya, perquè en aquest bene... Seguir leyendo

"La independencia no sería un camino de rosas, pero nos ilusiona probarlo"

Pau Ferrer L'Hospitalet de Llobregat

Quisiera responder a la última carta del señor Gallego de Col... Seguir leyendo