09 jul 2020

Ir a contenido

En situacions així es demostra el millor i pitjor de tots nosaltres

Joan Masdemont Serra

Colas en el acceso principal del Hospital del Mar, la semana pasada.

Colas en el acceso principal del Hospital del Mar, la semana pasada. / RICARD CUGAT

La pandèmia que estem vivint ens demostra que som vulnerables. La nostra salut, treball, economia, vida individual i familiar, tot, ha quedat sacsejat. És en situacions com aquesta quan es demostra el millor i pitjor de tots nosaltres: des de l'egoisme d'uns, a la solidaritat d'altres.

Entretodos

Vull creure que ben aviat superarem aquesta situació, podrem deixar enrere aquesta clausura que ens ha estat imposada, amb tota la raó per cert, i altra volta podrem tornar a fer vida normal, i amb més ganes de viure que mai i amb el record dels que no han pogut superar-ho. Es trobarà la vacuna corresponent i la vida seguirà i amb aquesta passarem temporades bones i d'altres que no tant, com sempre ha estat. A tots els que pretenen treure rèdits diferents dels que són estrictament sanitaris els diria que han escollit un camí equivocat. Ara és l'hora de la humilitat, la reflexió, la serenor i la solidaritat, valors que ens haurien de servir avui, demà i sempre.

Aquesta pandèmia ens ha demostrat que davant de fets com el que ens ocupa, quan més aviat s'actua millor. A veure si en prenem nota i actuem en conseqüència respecte el canvi climàtic. En el futur tindrem altres epidèmies i pandèmies i algunes seran conseqüència de l'escalfament global del nostre planeta, ja que aquest considerat com un ésser viu respon als maltractes i agressions que rep de nosaltres. La naturalesa dóna conseqüències.

Moltes gràcies a tot el personal sanitari i a la resta de servidors públics que estan donant el millor d'ells mateixos per cuidar-nos a tots. Endavant i ànims.

Participaciones de loslectores

Másdebates