Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

El feixisme, la negació de la llibertat

Hitler y Mussolini, en septiembre de 1938, en la frontera alemana, antes de la conferencia de Múnich.

Hitler y Mussolini, en septiembre de 1938, en la frontera alemana, antes de la conferencia de Múnich.

“Quan el feixisme finalment arribi a Occident, ho farà en nom de la llibertat”  (George Orwell, 1903-1950).

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

El feixisme com a fenomen no és pas nou. De fet, no ha arribat, diguem que ha ressuscitat amb energia renovada i, si no es neutralitza la seva progressió, és molt possible que tendeixi a instal·lar-se aprofitant la crisi de valors que plana sobre l’Europa del segle XXI, així com l’absència de veritables estadistes. 

Davant d’aquesta amenaça i coneixent les causes de l’ascensió del feixisme a l’Europa dels anys 30, em sorprèn que els mitjans de comunicació donin veu als hereus d’una ideologia aberrant, nefasta i de conseqüències catastròfiques.

Cal denunciar, una vegada més, que el feixista no creu en la democràcia però se n’aprofita i la utilitza amb un únic objectiu: conquerir el poder per tal de dominar les masses i massacrar l’adversari. És el que està passant dins l’ecosistema unionista,  on estan sorgint nous aspirants a führerduce caudillo.

També seria bo recordar que en cada país que va patir el feixisme, el Poder Judicial de l’època -llevat d’honroses excepcions- va jugar un paper determinant perquè, per inhibició o per connivència, va possibilitar l’acció del totalitarisme més abjecte.

Per honrar la memòria dels milions de víctimes que va ocasionar i per salvaguardar les noves generacions d’aquesta xacra, és imprescindible aturar la més remota possibilitat d’un nou ressorgiment perquè estan en joc els drets i les llibertats, del present i del futur.  

Participaciones de loslectores

Másdebates