Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Dolors Montserrat i el català

Dolors Montserrat, ministra de Sanidad.

Dolors Montserrat, ministra de Sanidad. / ÁNGEL DÍAZ / EFE

La ministra catalana de Sanitat del Govern del PP, Dolors Montserrat, ha dit que "es dantesco que se exija hablar catalán a los sanitarios en Baleares" i, evidentment, a certs mitjans de comunicació, com el diari 'ABC', l'han aplaudit efusivament atesa la fòbia que li tenen al català. Tant se val que no sigui veritat, que els metges i la resta del personal sanitari no han de parlar català, només entendre'l perquè tu t'hi puguis adreçar i ser atès en la teva llengua; o bé, que tinguin dos anys de terme per acreditar el seu coneixement. 

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

La ministra Dolors Montserrat també podia haver dit que aquesta suposada exigència de la llengua era excessiva, innecessària, injusta, discriminatòria, fora de lloc, contraproduent... i un munt d'adjectius més, força més suaus i contemporitzadors que aquest tan horrible utilitzat per ella de "dantesc". És a dir, ni més ni menys que... infernal!

Sembla que aquesta senyora s'hagi de fer perdonar el pecat de ser catalana i, a més, catalanoparlant, com de fet ja ho va fer l'any 2015 quan va desbarrar de valent al Congrés en contra de l'exigència del coneixement del català a la justícia, criticant que amb aquesta proposta es volia "condemnar Catalunya a la pobresa lingüística", o bé que es pretenia imposar el "totalitarisme". Però, és clar, ara, immersos com estan C's i el PP en la seva lluita per la conquesta de l'electorat espanyol de dretes, es tracta de veure qui la diu més grossa, no sigui que l'altre et superi, encara que sigui al preu de carregar-te la teva pròpia llengua.

Participaciones de loslectores

Másdebates