Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"Després d' anys i intents, a Puigcerdà no hem tingut doble via parcial de tren"

Un tren de la línea R3 circulando a la altura de Montmeló

Un tren de la línea R3 circulando a la altura de Montmeló / Ferran Nadeu

Després d’aquell terrible accident de les Franqueses, el 1979, Renfe va proposar fer desdoblaments parcials entre Montcada i Vic . Així, fa molts i molts anys que ja es parlava del desdoblament, en un principi entre Montcada i Vic.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Per la zona de sota de Granollers varen començar a eixamplar un terraplè que no va tenir continuïtat a causa de l’oposició d’aquells alcaldes i tots aquells que exigien que fos desdoblat tot el tram. Doncs per culpa d’aquests, no hem tingut la doble via parcial i potser, des de fa molt temps, a hores d’ara hagués estat total.

I després d’això va haver-hi noves propostes, ja amb ADIF, i la línia de Puigcerdà i la Tor convertida en R3, com la de 2008, en que es publicava que el 'Ministerio de Fomento' ja havia decidit el desdoblament total, valorat en 700 milions d´euros. Però res de res. I el que suposava pel túnels als Cingles de Bertí, que el Figaró es quedava sense estació.

Veurem ara el desdoblament fins a Vic o Torelló com quedarà, i hauran passat molts i molts anys. Encara que ara les màquines ja son més adients per poder fer aquests treballs.

Participaciones de loslectores

Másdebates