Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"Renfe m'ha fet sentir com una delinqüent"

 Estación de Rodalies de plaza de Catalunya, en Barcelona.

 Estación de Rodalies de plaza de Catalunya, en Barcelona. / FERRAN NADEU

Fa uns dies, una persona m’ha fet sentir delinqüent. M’ha dit que havia fet frau a la Renfe i que era una estafadora. Pregunto... per què? Havia comprat un bitllet de 10 viatges a l'estació de Plaça Catalunya i, en no saber com es treia, vaig demanar als nois d'informació que em fessin la gestió, remarcant-los que volia anar de la Garriga a Barcelona o a la inversa. I així creia que estava ben fet. Ells son entesos. Amb aquet bitllet ja havia fet un altre viatge i la màquina me l'havia validat i ningú ens havia dit que el bitllet no era el correcte. L'altre dia, quan vaig arribar a l'estació de Sants em vaig adonar que el bitllet no anava bé i m'he dirigit a informació, i aquí comença la història.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

La noia que ens va atendre, ens mirà amb mala educació i ens va dir que havíem fet un frau. Érem, segons les seves paraules, unes fraudulentes i estafadores. I ens va dir que no ens deixava sortir. Mentre estàvem amb aquet problema, hi havia gent que anava passant per la porta del costat del taulell sense problema i sense tenir bitllet.  

Primer ens va exigir que donéssim els carnets. Jo no entenia què li passava a aquella noia. Fins i tot em pensava que no parlava amb nosaltres. No volia el carnet de conduir. A més, mentre buscava el DNI, en veu alta anava dient: “No em volen donar el carnet, ja ho veieu”. Jo pensava que estava sommiant, doncs em mirava a mi mentre ho deia, quan el carnet ja l'havia deixat al taulell i l'havia agafat una persona de seguretat.

Jo, enfadada, li vaig cridar, sense tocar-la ni molt menys (era lluny i el taulell era alt i ella estava a l'altre costat). I aquella dona va a començar a dir que jo l'havia agredit. No entenia res. Jo tenia bitllet i l'havia marcat. Llavors, ens va dir un altre cop que havíem estafat perque havíem comprat un bitllet que no tocava i que jo l'havia agredit. Li vam tornar a explicar tota la història de la compra del bitllet, i que amb aquest bitllet ja havíem fet un altre viatge i que ningú ens havia dit que el bitllet no era de Zona 1. Se'l tornà a mirar i ens va dir que, aleshores, ja havíem estafat dues vegades més... Jo li vaig dir que nosaltres no n'érem conscients i li vaig preguntar què havíem de fer? 

Amb els nervis i el mal tràngol, em va agafar un atac d' ansietat, i vaig començar a tremolar i a plorar. Mai a la meva vida m' havien dit paraules tant dures: estafadora, delinqüent, defraudadora... 

M'he sentit humiliada i ja he presentat una denúncia a Renfe. Pensava que estàvem a Catalunya, un país civilitzat on crec que les coses es poden parlar i, si algú comet un error es pot arreglar parlant.

CARTAS RELACIONADAS

Trato injusto en Rodalies-Renfe

Participaciones de loslectores

Másdebates