Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Renda garantida: Catalunya assenyala el camí

Manifestación para exigir la renta garantizada, en la plaza de Sant Jaume de Barcelona, el pasado diciembre.

Manifestación para exigir la renta garantizada, en la plaza de Sant Jaume de Barcelona, el pasado diciembre. / JOAN PUIG

Sembla que Catalunya serà la primera comunitat espanyola en aprovar la renda garantida per tots aquells ciutadans que estiguin en greus dificultats econòmiques. Si el Parlament aprova la ILP presentada, al setembre es posarà en marxa. Esperem que tots els partits polítics catalans estiguin a l’alçada d’una decisió d’aquesta magnitud. Es un gran pas social i democràtic del qual ens n'hem de felicitar tots, Generalitat, ajuntaments, entitat socials, sindicats, etcètera. La millora de l’activitat econòmica que poc a poc es va imposant arreu permet plantejar inversions com aquesta, per tal d’estendre els beneficis als més necessitats. Esperem que aquesta mesura es vagi implantant a altres comunitats espanyoles, especialmente les més afavorides econòmicament per diferents raons, com l’actual sistema de finançament, subvencions poc controlades, pagaments a compte de l’aprovació del pressupost, etcètera. De totes maneres, i coneixent la situació política, encara sortirà el ministre Montoro dient que això demostra que a Catalunya li sobren els diners i que per això no li cal més finançament. La realitat es que Catalunya té el major dèficit real de l’Estat, però malgrat tot sap estar a l’altura de les necessitats de la seva gent i assenyala el camí a seguir.  

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Participaciones de loslectores

Másdebates