Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Rebel·lar-se contra la submissió ciutadana

Diferentes banderas en Universitat.

Diferentes banderas en Universitat. / JULIO CARBO

Marta Sánchez Martínez

Aquesta setmana catalans i sevillans estem convivint tots junts a casa meva. La tensió és evident quan el tema català es posa sobre taula. Tot i això, intentem evitar el tema per tal de mantenir la calma i no enfadar-nos. Ideologies antagòniques no faciliten una bona convivència, però això no ha provocat el trencament de la nostra amistat, basant-nos sempre en el respecte i la tolerància

Tanmateix, només m'ha fet falta una frase per poder veure com el govern espanyol ha aconseguit uns ciutadans obedients i submisos davant unes lleis establertes i imposades. La frase que va pronunciar l'amic sevillà dels meus pares és: "Mi hijo fue a Barcelona el 3 de octubre y quedó con sus amigos de Barcelona, quienes no opinan sobre el problema catalán, como la gente normal. Nosotros no somos los que hemos de saber sobre política". 

Si tothom fos indiferent davant aspectes polítics o socials, els canvis no tindrien cabuda en la nostra societat. Les dones seguirien sense votar i els sistemes totalitaris seguirien vigents. 

Participaciones de loslectores

Másdebates