Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Pèssima gestió de l'educació a Catalunya

Prueba de sexto de primaria en una escuela de Barcelona, en mayo.

Prueba de sexto de primaria en una escuela de Barcelona, en mayo. / JOAN CORTADELLAS

Després d’un debat de molts mesos entre administració, professors, moviments de renovació pedagògica, famílies i sindicats sobre el futur de l’educació a Catalunya i amb l’objectiu d’arribar a un màxim consens, el Consell Escolar de Catalunya, el 17 de juliol, ha aprovat el document sobre el futur de l’educació al país. Però ho han aprovat amb el rebuig dels pares d’alumnes i dels sindicats. No anem bé.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Famílies i sindicats han rebutjat el contingut del document i la forma en que s’ha realitzat el procés de participació. Diuen que obeeix a criteris polítics i no pedagògics. Per exemple: no s’eliminen els concerts econòmics que generen segregació d’alumnes, no s’ha discutit sobre l’autonomia de centres basada en l’elecció d’un director amb potestat per escollir projecte educatiu i també escollir als mestres, no recull la posició sobre l’escola de 0 a 3 anys, ni tampoc la universitària, ni menjadors escolars, sense recursos adequats en alguns sectors de l’escolarització universal (de 2 a 18 anys), ni tampoc en la inicial, tampoc hi ha previsió de millores laborals ni per la formació de professorat. Parlen de poc debat i de poca participació activa real

Si com expliquen els sindicats i els representants de pares assistents això es així, aquest document és impresentable, però els és igual.

Com podem millorar l’educació amb aquestes maneres de procedir. Trump i Rajoy són molt impresentables però, ja està bé de tirar tantes pilotes fora, els culpables de la majoria de coses que ens passen els tenim a casa. Aquest document se li entregarà a la consellera de torn al setembre. Imagino que el guardarà al calaix per no buscar-se problemes i així anar millorant el sistema educatiu.

Participaciones de loslectores

Másdebates