El Periódico

La aportación de los lectores

Publica una carta del lector

El nacionalisme català i l'espanyol

ACN

Manifestación por la independencia de Catalunya durante una Diada.

Jordi BufurullBarcelona

¿Qué opinas del tema de discusión? ¿Qué te parece la aportación de este usuario? Envía tu opinión para participar en el debate.

Domingo, 19 de marzo del 2017 - 08:00 h

Els nacionalismes català i l’espanyol són diferents. El primer és capaç d’organitzar grans manifestacions de caràcter lúdic, i a més cassolades, penjades d'estelades, recollides de firmes o altres accions semblants, però sense cap compromís personal que representi cost de temps, d’acció o de diners. Els partits polítics que el representen tenen dificultats per anar junts fins a objectius decisius. Es manifesta pacíficament en les classes mitjanes. No va més enllà.

En canvi, el nacionalismo espanyol o castellà és bel.ligerant i es mostra capaç de fer tot el que sigui necessari, tot, per tal de mantenir l'estatu quo actual a l’Estat. Tots fan pinya, Totes les estructures polítiques, socials, jurídiques i especialment les econòmiques van a una per tal que Catalunya no se surti amb la seva. L’èxit del PP malgrat la magnitud de la seva situació de plets per corrupció és que els espanyols hi veuen una garantia per mantenir la permanència de Catalunya a l’Estat espanyol. Això és un nacionalisme a l’engròs.

Els catalans ens hem cregut massa les paraules de Francesc Pujols, que va dir: "Perquè seran catalans, totes les seves despeses, on vagin, els seran pagades”, és a dir, que tot ens sortirà gratis. ¡Res que valgui surt de franc! Tota la societat catalana ha d'estar més compromesa, ¡a casa no ens duran res!

Participaciones de los lectores

Carta de la Penya Blaugrana de Puerto Rico

Javier L. Inclán Presidente Penya Blaugrana de Puerto Rico

Estimado Sr. Bartomeu:... Seguir leyendo

Marxeu per sempre de Catalunya

Jaume Farrés Boada Olesa de Montserrat

Duele ser un traidor en ambos bandos

Víctor Molero Sant Boi de Llobregat

N'estic fart!

Carles Ramos i Portas Alella

Reprender y reprimir

Ricard Gimeno Barcelona

Ara només es pot anar cap endavant

Carmen Alemany Barcelona

Realment no sé per on començar. Són tantes les coses que hem remouen per dins que es fa difícil.... Seguir leyendo

"Yo solo quiero vivir en paz"

Marian Ortega García Esplugues de Llobregat

Un país donde quepamos todos

Montse Pérez Perdigón Barcelona

Les obscures figures de Mordor

Àngel Comas Izquierdo Salou

La Muntanya del Destí, mai derrotada per aquella pacífica gent, feia temps que tornava a escopir foc. Un foc fred i fètid com la mort. Sabien q... Seguir leyendo