Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

A l'escola també ens hauríem de formar com a ciutadans

La selectivitat ens examina de diferents matèries com català, matemàtiques, física, llatí, etcètera. Però si ho pensem, quines d'aquestes assignatures ens serviran realment per al dia dia, a ser un millor ciutadà i a poder contribuir a construir un país millor?  Com a estudiant de segon de Batxillerat a una escola concertada de Barcelona, involucrada en organitzacions juvenils polítiques, em trobo amb companys de classe amb bones notes que desconeixen totalment el funcionament de l'Estat, desconeixen qui ens governa i tampoc els interessa saber-ho perquè “no surt a la selectivitat”. Si anem a l'escola per aprendre, no ens hauríem de formar també com a ciutadans? Explicar-nos com funciona el govern per tal que quan arribem a la majoria d'edat siguem capaços de prendre una decisió coherent sobre qui volem que ens governi.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

El sistema escolar actual dóna molta importància als coneixements de matèries i s'oblida de proporcionar-nos una base o simplement l'interès per conèixer la política i el funcionament d'aquesta. Nosaltres som el futur, i ens han de formar en tots els àmbits, no poden esperar que aprenguem el funcionament del govern per nosaltres mateixos, perquè molts no ho faran, però cada quatre anys seguiran votant. És important vacunar a les noves generacions contra la ignorància que prova aquest desconeixement.

Participaciones de loslectores

Másdebates