Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Les compreses no són un luxe sinó una necessitat

 Productos de higiene íntima femenina en un supermercado.

 Productos de higiene íntima femenina en un supermercado. / JOAN PUIG

Silvia Muñoz Martín

Es considera producte de primera necessitat tot aquell article que  hem de tenir entre les mans o guardats per aquelles hores o dies en  els que pugui haver tota probabilitat d'estar incomunicats en algun  temps determinat. Productes de primera necessitat són l'aigua, el pa, la llet, els aliments enllaunats, les bateries, l'estufa, les llanternes, el kit de  primers auxilis, els aliments pels nadons, els gots, els plats i articles d'higiene personal.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Els articles d'higiene personal són aquells que serveixen per  cuidar-nos així com raspall de dents, xampús, colònies... Les  compreses i tampax són productes per a que la dona es cuidi durant el  període de menstruació que pateix una vegada al mes.

Considero que és un producte de necessitat bàsica i essencial pel  sector femení ja que, des dels 13 anys fins als 50, la dona pateix el  període. Normalment el té 12 cops l'any. Tenint en compte que un  paquet de tampax sol tenir 18 unitats. El paquet sol costar gairebé 5 euros.  Fent números, suposen uns 2.220 euros al llarg de la vida d'una dona. Això,  tenint en compte que només compri aquest producte. Si ja sumem les compreses que, normalment s'usa per les nits, el seu preu ronden els  4 euros amb un total de 12 unitats, sortiria a 1.776 euros.

Com es pot veure com un producte de primera necessitat,  econòmicament passa a ser un producte gairebé de luxe. A més, difícil de  prescindir o buscar alternatives davant el període menstrual, per  tant, la majoria de les noies i dones han d'incloure aquest producte a  la seva llista de la compra mensual. Un producte imprescindible i  necessari d'estar sempre als lavabos de qualsevol llar.

Per tant, trobo una incoherència que no rebaixin els preus d'un  producte tant necessari com són els productes per la higiene personal  així com les compreses i tampax pel període menstrual. No sé que pretenen els polítics amb aquestes noves reformes on  apliquen un IVA agressiu i perillós. Haurien de facilitar l'accés  aquest tipus d'articles. Sinó, com a conseqüència, provocaran una  reducció massiva del nivell de vida de les persones i de les dones en  aquest cas.

Tant important és alimentar-se i beure aliments sans i amb vitamines  que el nostre cos necessita per funcionar, tant important és tenir  llum i gas per poder produir tots aquells aliments que necessitem injerir o rentar la roba que ens posarem, no passar fred o tenir aigua  calenta com poder sentir-te bé en aquells dies tant difícils que té la  dona, de manera biològica i involuntària, i que necessita sentir-se millor amb sí mateixa millorant la seva higiene.

Participaciones de loslectores

Másdebates