Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

On està l'Europa del mite?

Núria Bordas Cornet

Segons el mite grec, Europa va ser raptada per un toro blanc, que de fet era Zeus, el pare dels Deus i dels homes, autoritari però protector, que tenia molts títols diferents com ara Xenio, patró de la hospitalitat i venjador de qualsevol injustícia comesa a estranys; Horquio, el vigilant dels juraments; Agoreo, que vigilava la honestedat dels negocis a l'Àgora, o Eleuterio, el portador de la llibertat.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

I ara me n'adono que sí. El mite d'Europa és veritat. Europa ha estat raptada. Però, per Zeus? Què li ha passat a Zeus? Qui és ara en realitat Zeus? Ha perdut tots els seus títols? El de l'hospitalitat, el de venjador d'injustícies i juraments, de moral i ètica? El de l'honestedat en els negocis i portador de la llibertat?

No, el Zeus d'ara és tot el contrari. Qui o què deu ser? De l'original només li queda el tro i el llamp, que servien per demostrar el seu poder, però que ara només serveixen per fer mal. I jo només sé que aviat seré àvia, que tindré una néta preciosa que naixerà en aquesta Europa segrestada. I em sento trista, decebuda, impotent i deprimida.

Participaciones de loslectores

Másdebates