Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Els catalans, èpica i estètica

Alegrías en el parc de la ciutadella tras la proclamación de la independencia de Catalunya.

Alegrías en el parc de la ciutadella tras la proclamación de la independencia de Catalunya. / FERRAN NADEU

La coneguda afirmació de Miguel de Unamuno "los catalanes os ahogais en estética", me l'ha repetida amistosament un amic que ha vingut a pasar les festes de Nadal a Barcelona. Especificament es refería a les ben organitzades i masives manifestacions protagonitzades per la ciutadania catalana en els ultims mesos.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Tot i acceptant que l'estètica del civisme i l'ordre han estat els principals elements que ha protagonitzat tots els recorreguts, he ampliat explicacions al meu amic, respecte l'estat d'ànim de la gentada de les manifestacions, que obeia a diversos elements i motivacions: en primer lloc, el sentiment íntim catalanista, l'èpica de la història del país i també, com coadjuvant necessari, l'estètica gegantina que s'oferia a la resta del món, per tots els mitjans de comunicación.

Ética i estètica han format a Barcelona, espectacles cívics que, en temps de pau, serán dificils de superar. Un poble, un país, una nació que aspira a que sigui respectada la seva diferencia. Amb paraules de Miquel Roca: "La diferència no fa a ningú més importatnt i no genera privilegis, la diferència simplement serveix per respectar al diferent".

Participaciones de loslectores

Másdebates