Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Documentals que preserven el coneixement

Un barco de cerco atracado en el puerto de Roses, ayer por la mañana.

Un barco de cerco atracado en el puerto de Roses, ayer por la mañana. / CLICK ART FOTO / JOAN CASTRO

Tenim un passat patrimonial històric que es perd quan no en deixa cap testimoniatge. Hi ha persones, però, que formen part d'aquest passat i que amb la seva veu ens el poden encara recordar i impedir-ne l'oblit i, per tant, la pèrdua del seu coneixement per sempre. El documental és un gènere que permet la pervivència de la nostra història; gràcies, doncs, a diversos documentals podem veure molts dissabtes a la tarda al Cinema Montgrí una part d'aquest passat cultural nostre.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

'La Carmeta i el moll' n'ha estat el que hem vist només començar desembre. Dirigit per Maria Velasco, explica qui és la Carmeta i com va ser la seva feina de cosidora de xarxes al port pescador de Roses. Les imatges filmades ara s'ajunten amb les imatges del passat, aconseguint així una molt interessant narració. La protagonista, present a la sala, ens va explicar els seus inicis en aquesta feina i la seva evolució.

Un documental que com molts d'altres estaria bé que es pogués veure en més cinemes i als centres educatius per tal d'ensenyar amb la imatge un passat fins fa no res encara ben viu del tot. També estaria bé que les biblioteques tinguessin còpies d'aquests documentals patrimonials per poder fer difusió del coneixement que contenen.

Participaciones de loslectores

Másdebates