Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Decàleg contra el procés

Vista aérea de la marcha por la independencia en el trayecto de Paseo de Gracia, donde se distinguen varias ’esteladas’ a hombros de los manifestantes

Vista aérea de la marcha por la independencia en el trayecto de Paseo de Gracia, donde se distinguen varias ’esteladas’ a hombros de los manifestantes / JORDI TODÓ / Barcelona

1.- El procés no té cap recolzament internacional perquè senzillament la independència de Catalunya no està contemplada en cap supòsit que estableix el dret internacional públic per a l’autodeterminació. És a dir, no hi ha cap base legal que la sustenti.

2.- No hi ha una majoria social favorable a la independència quan el 52% dels catalans hi està en contra, després d'una brutal campanya propagandística que dura ja més de 10 anys. 

3.- Sense estat de dret i respecte a les lleis que ens hem donat no hi ha democràcia possible. Votar saltant-se les lleis no és democràcia.

4.- Sense reconeixement internacional un país no existeix com a tal, per moltes DUIs que es facin.

5.- La independència suposa sortir immediatament de la Unió Europea i el seu mercat únic. CatExit? 

6.- La Generalitat  no es pot finançar en els mercats internacionals perquè està en fallida tècnica, amb els seus bons i un deute de més de 75.000 milions d'euros. 

7.- Cap Constitució de cap país del món contempla la secessió d’una part del seu territori. Ni Alemanya, ni França, ni Itàlia, ni els Estats Units, per posar exemples recents, ho contemplen en les seves pròpies lleis estatals.

8.- La sobirania sobre el territori espanyol correspon a tots els espanyols i, en cas d’un hipotètic referèndum, s’hauria de consultar a tots els espanyols.  

9.- El procés és una fugida en endavant dels partits nacionalistes per tapar 35 anys de corrupció, retallades i, de pas, no tenir que rendir comptes de la seva nefasta gestió política en aspectes com la sanitat, l'educació, l'habitatge o l'atur. 

10.- El procés ha estat un engany massiu basat en greus manipulacions històriques, econòmiques, culturals i socials, alhora que un bon negoci per uns quants.

Participaciones de loslectores

Másdebates