Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Un carrer per a Kubala

Ladislao ’Laszy’ Kubala.

Ladislao ’Laszy’ Kubala. / EL PERIÓDICO

La ciutat de Barcelona està farcida de monuments, places i carrers amb noms de polítics, sants, militars... Però dedicats a esportistes, molt pocs. Es poden comptar amb els dits d'una mà, màxim dos.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Va ser una singularitat que s'honorés fa quatre anys al desaparegut Ramon Oliu, l'artífex del món popular de córrer i creador de la primera marató, amb un monòlit a pocs metres de la Font de Montjuïc. Llevat d'aquest cas, relativament recent, són molts els esportistes catalans morts que haurien de tenir una distinció honorífica a la ciutat, i no la tenen.

Per dir-ne alguns d'il·lustres, Maria Antònia Simó, pionera de l'escalada; el corredor Rossend Calvet, guanyador de la primera Jean Bouin de la història; l'atleta Lluís Meléndez i la tennista Rosa Torres, els primers esportistes catalans que van participar en uns Jocs Olímpics; Gregorio Rojo, el llorejat atleta i forjador d'atletes... La llista podria ser llarga.

La realitat és que no honrem com cal als esportistes mítics. Només s'ha de veure que, fins i tot, a un jugador de futbol de llegenda com en Kubala, barceloní d'adopció, fa temps que molta gent està demanant que hi hagi un carrer amb el seu nom, i res de res.

Participaciones de loslectores

Másdebates